Mijn verhaal

Of hoe alles als bij toeval begonnen is.

 

In het dagelijkse leven werk ik als learning architect op een opleidingsdienst van een groot bedrijf.  Sinds de tweede helft van 2014 ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van sociale technologie en hun toepassing om te communiceren, samen te werken, kennis te delen en te leren. Wat begonnen is als een simpele vraag (of was het een opdracht?) binnen het bedrijf waar ik werk, is uitgegroeid tot een passie. Hoewel ik vandaag veel meer bezig ben met "levenslang leren", is de toepassing van sociale technologie nooit ver weg.

Ondertussen geef ik lezingen over social collaboration en communities in binnen- en buitenland, zowel op congressen als voor bedrijven.  Ben je op zoek naar hulp? In mijn vrije tijd geef ik advies over dit onderwerp.

Alles begon als bij toeval.

Het begon met een sociale technologie-experiment dat ik tegenkwam in het boek "De slimme organisatie" van Menno Lanting. Op het werk bootsten we dit na en van het één kwam het ander... Door wat verder te surfen op het internet rond dit thema, kwam ik in contact met Isabel De Clercq. Van haar kwam de "push" om mijn inzichten verder te delen.

Van in het begin van mijn expeditie met sociale technologie was er nauwe samenwerking met de dienst interne communicatie. Die hechte samenwerking resulteerde in een hoofdstuk in het jubileumboek van het toenmalige BVIC, nu Vonk. In die tijd begon ik ook externe presentaties te geven.

 

Op de site van Simply Communicate verscheen een artikel (link) over het experiment dat we destijds deden bij mijn werkgever.

Isabel was nooit ver weg en uiteindelijk mag ik drie hoofdstukken schrijven voor haar boek "Social Technologies in Business". Het boek werd met 15 auteurs afkomstig uit de hele wereld geschreven. Een leuke ervaring in virtueel samenwerken! Hoewel ik vele mede auteurs ondertussen ook al in het echte leven mocht ontmoeten, heb ik sommigen onder hen nog steeds nooit ontmoet. Het boek werd midden 2017 voorgesteld in Antwerpen en eind 2018 kwam de Duitse vertaling op de markt.

De Netwerkexpeditie

Op 17 januari 2019 werd mijn eigen boek "De Netwerkexpeditie" voorgesteld in Leuven. Een nieuwe mijlpaal in mijn tocht om sociale technologie te doorgronden.